Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Alkotók képes leírás - Makramé - Csomózás.tlap.hu
részletek »

Alkotók - Makramé - Csomózás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: makrame.tlap.hu » Alkotók
Keresés
Találatok száma - 8 db
3 alkotó

3 alkotó

Az oldalon 3 fiatal csomózott munkái tekinthetők meg. Mindhárom alkotó ír néhány szót magáról is, hogy jobban megismerjük munkásságukat. A sima csomózott karkötőkön kívül találhatunk feliratosakat is. De válogathatunk a különféle nyakláncok, fülbevalók között. Az ékszereket meg is lehet vásárolni. Az oldalon található még hírek dobozka is, amiben leginkább a vásárokra hívják fel figyelmünket.

Gablen alkotóműhelye

Gablen alkotóműhelye

Már gyermekkoromban is szívesen készítettem ezt-azt. Szívesen leptem meg családtagjaimat saját készítésű ajándékokkal. A kézimunkázást édesanyám szerettette meg velem. Ő gyönyörűen horgol és köt. Számomra nagyobb öröm, ajándékot adni, mint kapni, és a gyermekeimet is e szerint próbálom nevelni. A csomózást diákkoromban tanultam meg, de néhány hónapja kezdtem újra foglalkozni vele. Főleg karkötőket készítek, de csináltam már mobildíszt, fülbevalót, könyvjelzőt is. Eleinte a legegyszerűbb mintákkal kezdtem, aztán felbátorodtam, és bonyolultabb mintákba is belevágtam. Megtanultam a betűs technikát, ami nem is olyan bonyolult, mint hittem. Nagy kedvencem a gyöngyfűzés is, ezért a csomózást legtöbb esetben gyönggyel kombinálom.

Ildi-go kreatív hobbi

Ildi-go kreatív hobbi

Ildi blog oldalán sokféle téma kerül feldolgozásra, többek között a csomózás is. Ő így mutatkozik be: "...Sok év próbálkozásainak eredményét és összegyűjtött tapasztalatait szeretném megosztani Veled. Blogom ötletadó, alaptechnikákat elvétve taglalok, de ha kezdő vagy, akkor is találsz egyszerű darabokat, aminek elkészítése sikerélménnyel kecsegtet. A címkék segítségével kereshetsz a technikák között. Várom észrevételedet és kérdésedre is szívesen válaszolok. Az ötleteim alapján készült alkotások bemutatásának a későbbiekben örömmel adok teret ezen az oldalon..."

Karkötők

Karkötők

Az honlapon megtekinthetők a oldalt készítő saját munkái, valamint lehetősége van mindenkinek arra, aki csomózással foglalkozik, hogy itt is megmutassa alkotásait a nagyvilágnak. Ebben a menüben - képgaléria - az alkotások képeit láthatjuk, leírás nem tartozik hozzá. A karkötőkön kívül pénztárca és kulcstartó is szerepel az oldalon.

Karkötők és nyakláncok

Karkötők és nyakláncok

A Bajai Kézműves Egyesület honlapján a Kenderműves címszó alatt Szabolcsné Tóta Anna makramé munkáit tekinthetjük meg. A csomózással készített kender alapanyagú karkötők és nyakláncok gyönggyel díszítve nagyon mutatósak.

Kezdők és haladók

Kezdők és haladók

Ezen a blog oldalon felteheted a csomózással kapcsolatos kérdéseidet, indíthatsz egy saját topikot, ahová csak a te munkáid kerülnek, olvashatsz tippekről, trükkökről, valamint mintákról. A megmérettetések címszó alatt a kezdők és a haladók is találnak maguknak valót.

Makramé ékszerek, mobiltartók

Makramé ékszerek, mobiltartók

Az oldalon 3 kategória alatt lehet megtekinteni a kész csomózott, makramé munkákat: 1. Ékszerek 2. Használati tárgyak 3. Kollekciók Mindhárom további kategóriákra tagolódik. Ékszerek: felnőtt karkötő, felnőtt nyaklánc, gyermek karkötő, fülbevaló. Használati tárgyak: mobiltartó. Kollekciók: 3 részes ékszer kollekció, 2 részes ékszer kollekció. Bár webáruház a neve, de rendelni itt nem lehet, csupán katalógusként működik, így mutatva be az alkotó csomózott, makramé munkáit.

Makramé lószőrből

Makramé lószőrből

"...A lószőrből különböző makramé technikákkal és egyéb hurkolásos és csomózásos módszerekkel térbeli tárgyakat, láncokat és függőket, gyűrűket lehet készíteni. Egyes apró tárgyak fa-formán készülnek. Ezek lehetnek gyűrűfejek vagy medálok. Általában harang vagy kupola-formák. A gyűrűket és láncszemeket, nem csak a különböző színű lószőrökkel, hanem apró gyöngyökkel, csiszolt féldrágakövekkel is díszíthetjük. A kő formája és színe szép összhangot alkot a lószőr csipke mintázatával..."

Tuti menü