Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Scoubidou képes leírás - Makramé - Csomózás.tlap.hu
részletek »

Scoubidou - Makramé - Csomózás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: makrame.tlap.hu » Scoubidou
Keresés
Találatok száma - 5 db
Scoubidou - a kezdéstől a befejezésig

Scoubidou - a kezdéstől a befejezésig

"Nos szerintem mindenki látott már térfont dolgokat, iskolás lányok táskáján, vagy bárhol máshol a világban. Viszont nem sokan tudnak készíteni, pedig az egyszerű technikákhoz tartozik, mert igen gyorsan elkészül és még nagyon szép is! Én amikor kezdő voltam egy 4 évvel ezelőtt kábeleken gyakoroltam, meg régi cipőfűzőkön. Minden kezdőnek ezt ajánlanám, mielőtt bármi nagyobb scoubi zsinór vásárba kezd! Na igen az anyag sem mindegy manapság! Mostanában nagyon elterjedt a scoubi zsinór, tényleg jó eszköz, de sokkal jobban ajánlanám mindenkinek a bőrt, főleg az ékszerekhez! Sokkal mutatósabb és nőiesebb! De ezeket mindenki döntse el maga! Ebbe a rovatba bárki írhat a térfonásról..."

Scoubidou - az alapok

Scoubidou - az alapok

Ezen az oldalon képek segítségével ismerkedhetünk meg a scoubidou alapjaival. 5 féle fonási, csomózási technika szerepel: négyszögletes fonás, hengeres fonás, téglalapos fonás, spirálfonás 6 szálból, csomózások. A figurák közül a következő 4-et mutatja be: hal, kígyó, szalamandra, nyuszi.

Scoubidou kezdőknek és haladóknak

Scoubidou kezdőknek és haladóknak

"2 féle képpen kezdheted el. 1. Ehhez 1 ceruzára vagy egy tollra lesz szükséged. Ha kulcstartót szeretnél csinálni, így kezdd el. Ezt mindegyik mintánál lehet alkalmazni. Ha pl. téglafonást szeretnél kezdeni, akkor a rózsaszín helyre teszel be annyi szálat, amennyivel dolgozni szeretnél. 2. A másiknál csak a 2 szál közepénél kell egy csomót kötni, és már kezdheted is. Ezt is lehet használni bármelyik mintánál..."

Scoubidou virágok

Scoubidou virágok

Benkóné Meggyesi Beáta oldalán szebbnél-szebb virágokat láthatunk, amelyek mind-mind térfonással készültek: aranyeső, liliom, százszorszép, nárcisz, orchidea, harangvirág, hibiszkusz... "Nevem: Benkóné Meggyesi Beáta. 1970-ben születtem Pécsett, jelenleg is itt élek a családommal. Mindig nagyon szerettem a kreatív hobbikat. Kedvenceim itt az oldalon megtalálhatóak. Kérem nézd meg az általam készített tárgyakat. Megjelent a könyvem: Virágpompa térfonással címen. Nézd meg és ha kedvet kaptál a virágok elkészítéséhez fogj neki bátran..."

Scoubiodu-ról mindent

Scoubiodu-ról mindent

"...A térfonás Franciaorszából származó technika. Ezekkel a műanyag szálakkal pillanatok alatt ékszert és egyéb kiegészítőket fűzhetsz magadnak. A hajcsattól kezdve a bokaláncig minden készíthető belőle és ekek egyedi mintái, különleges színkombinációi, valamint szép gyöngyei vonzzák a tekintetet. A színes szálakból fantasztikus díszeket és állatkákat is fűzhetsz. A műanyag szálak különféle színekben, sőt csillámos kivitelben is kaphatók. Készíthetünk belőlük függődíszeket kulcstartóra, mobiltelefonra, táskára stb. A szálakat tetszés szerinti színekben kombinálhatjuk..."

Tuti menü