Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kumihimo képes leírás - Makramé - Csomózás.tlap.hu
részletek »

Kumihimo - Makramé - Csomózás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: makrame.tlap.hu » Kumihimo
Keresés
Találatok száma - 4 db
A kumihimo története

A kumihimo története

"...fonalak: nyugaton kenderfonálból szokták, de eredetileg selyemfonálból készítették egy pad a fonalak lefogására: eredetileg egy fából készült padokat használtak, a legelterjedtebb ezek közül az úgy nevezett marudai, de készíthetsz magad is, vagy vehetsz a boltban (Hobbyművész) gumi alapanyagú tárcsát, ami feszesen tartja a szálakat (ennél nem kell súly). Súly a fonalak lehúzására: ez lehet akár egy kő vagy gyógyszeres kisüveget is, de hagyományosan fából faragott kis "orsók" szolgáltak erre, amiket tama-nak hívnak..."

Hogyan kezdj a kumihimo-hoz?

Hogyan kezdj a kumihimo-hoz?

"...Ők még szépen kidolgozott, fából készült, kerek fa lapocskán dolgoztak, ami lábakon állt. Azt hívták Kumihimo marudai-nak. Kipróbáltam, vannak olyan fonatok, amit valóban könnyebb úgy elkészíteni. A kis átlátszó müa. 'fánkocskák' azért vannak, hogy a hosszú szálakat erre tekerjük fel, így nem gubancolódik össze a fonás során. 4-nek a többszöröseivel lehet dolgozni. Természetesen, minél több szállal dolgozunk, a fonatunk annál látványosabb és egyben vastagabb is lesz. Mutatok néhány példát..."

Kumihimo karkötők

Kumihimo karkötők

"...A fonatunkat 8 szál színes kenderzsineggel fogjuk elkészíteni. Vágjunk le 2 db 90 cm-es piros, és 2 db 90 cm-es sárga zsineget. (Ez a négy szál kettéhajtva lesz 8 szál.) Hajtsuk ketté valamennyit és tegyük fel a fonótárcsára a fenti képen látható módon, kellően megfeszítve: először a két pirosat egymáson keresztbe, majd a két sárgát szintén ugyanígy, de az előzőre merőlegesen. Ezután középen - az összes szálat összefogva - egy 20-25 cm hosszú zsineget hurkoljunk át, kössünk rá egy csomót. Erre ráakaszthatjuk a súlyt (3 db fém csavar alátétet vagy egy kulcscsomót). Ez feszíti meg a zsinegeket és húzza majd le a középső lyukon keresztül a fonatunkat..."

Kumihimo könyvajánló

Kumihimo könyvajánló

A KUMIHIMO 2000 éves japán szövőtechnika, amit könnyen és gyorsan megtanul. A könyv sablonokat tartalmaz és egyéb ötleteket a 070226-os szövőkör használatára egyedi kiegészítők készítésénél. Használati utasítást tartalmaz sok kombinációhoz és ötlethez szaténszalagokkal, különféle zsinórokkal, bőrrel és más anyagokkal való munkánál.

Tuti menü